Gå til hovedindhold

Bananmuffins uden æg og mælk

De er perfekte med overmodne bananer, som ingen alligevel gider spise, og smager fantastisk!

Man kan muligvis erstatte en tsk bagepulver med 1 æg, hvis man skærer lidt ned på olien.

De er lavet på amerikanske cup-mål, hvor 1 cup svarer til 2½ dl.

3 modne bananer, mosede
½ cup sukker
½ cup olie
½ tsk salt
2 tsk bagepulver
2 cups fint mel

Alt blandes, hældes i 12 muffinforme og bager 12-15 minutter ved 200 grader i forvarmet ovn, test med tændstik om de er gennembagt. Smager bedst, når de er kølet helt af :-)

Jeg vil prøve at få min veninde til at teste dem med boghvedemel eller polenta, så de også kan laves i en glutenfri udgave - vender tilbage med info :-D

Kommentarer

Anonymous (ikke efterprøvet)

Det skal jeg nok prøve :o)

søn, 11/30/2008 - 20:43 Permalink
Dawn (ikke efterprøvet)

Ups - havde helt glemt dem. Jeg prøvede at lave dem glutenfrie - men skal have lavet lidt om på opskriften for der skal mere væde i. De var lidt tørre.

man, 01/12/2009 - 19:52 Permalink
Vivsen (ikke efterprøvet)

Tak :O) Jeg har virkelig haft gavn af denne opskrift :O)
Efterhånden laver jeg dem sådan her:
5 dl mel
1 dl sukker
1 dl olie
1/2 tsk salt
1 tsk bagepulver
8 stk hakket chokolade
Det fungerer også rigtig godt! Men ikke med varmluft - så den slår jeg fra - Mums!

lør, 02/28/2009 - 12:23 Permalink
Sofie (ikke efterprøvet)

De lyder virkelig lækre - men jeg forstår simpelthen ikke hvordan I får det til en dej som kan hældes i former. Jeg har gjort præcist det samme som Vivsen, men min dej blev helt tør og smuldrende, så jeg lagde dem bare som boller på bagepladen. Jeg har brugt hvedemel - er det en fejl?

ons, 04/18/2012 - 12:54 Permalink
Sisse

Hej Sofie,
Jeg har også brugt hvedemel :-) Når væden kommer delvist fra olien (som er et fast mål) og delvist fra bananerne (som jo ikke er et fast mål, for størrelsen og modenhedsgraden kan variere), så kan det være nødvendigt at justere opskriften, så den passer. Generelt er det godt aldrig at bruge alt melet på en gang, når man bager, fordi hvor meget den suger af væksne kan også variere. Jeg ville nok prøve først at hælde halvdelen af melet i, og så dernæst tilsætte lidt ad gangen, til dejen har den rette konsistens.
De skal ikke kunne hældes i, men fyldes i med en ske. Håber det lykkes!

ons, 04/18/2012 - 13:16 Permalink
Sofie (ikke efterprøvet)

Tusind tak for hjælpen, det prøver jeg næste gang :)

ons, 04/18/2012 - 18:02 Permalink
Sisse

Så håber jeg de bliver gode :-) Hvordan blev bananbollerne?

ons, 04/18/2012 - 18:03 Permalink
Sofie (ikke efterprøvet)

De blev rent faktisk lækre, lidt a la scones i konsistensen - så helt galt gik det ikke :)

ons, 04/18/2012 - 18:04 Permalink
Sisse

Det tror jeg faktisk jeg vil prøve, det lyder rigtig godt :-) Så må tippet være, at hvis man vil have bananscones, skal man bare putte lidt mere mel i! Tak for det :-)

ons, 04/18/2012 - 18:08 Permalink
Sofie (ikke efterprøvet)

Præcis, og selv tak :)

ons, 04/18/2012 - 20:10 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Begrænset HTML

  • Tilladte HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
CAPTCHA
Dette spørgsmål afgør, om du er et menneske, for at forhindre automatisk indsendelse af spam.