Back to top

Uldbukser med ben

Disse blebukser er af uldgarn, supernemme at strikke og virkelig tætte!!


Du skal bruge:
50-100 g ubehandlet uldgarn - gerne farvet
1 rundpind, 40 cm længde, eller alm. pinde
1  maskenål (overdimensioneret sikkerhedsnål til at holde masker)
elastiktråd eller bukseelastik

Maskeantallet afhænger af barnets størrelse, garnets tykkelse samt hvor fast, du strikker. Jeg vil anbefale at bruge garn til pind 4½-5. Dem på billedet er strikket at tyndere garn, og det kan godt gå - men de holder ikke tæt vildt længe. Til en bebs som Lillebror her, da ca. 9 kg tung, slog jeg 90 masker op til garn til p 5. Mål evt. dit barns talje og lav en strikkeprøve i garnet, før du går i gang med bukserne. Mht til længden kan man måle barnets bleer for at få en ide, og så lægge 3-4 cm til. Kontakt mig gerne, hvis du har brug for hjælp.

Sådan gør du:

Slå først maskerne op og strik dobbeltrib. Skal du bukke kanten om, bør du strikke ca. 5-6 cm rib. Vil du, som herunder, trække elastiktråd igennem maskerne og ikke bukke om, skal du blot strikke ca. 3 cm rib. Herefter strikker du glat, til arbejdet har den ønskede længde (MEGET nemmere på rundpind :-)). Herefter følges nedenstående vejledning til at strikke benene, som tager udgangspunkt i 90 masker:

Sæt 42 masker på maskenål. Strik udefra den modsatte side, og luk 4 masker af yderst. Næste pind: luk 6 masker af og strik så benet færdigt i den ønskede længde.

Afslut benet med 3 cm rib og luk det MEGET løst af. Strikker du et helt langt ben, kan du undlade ribben og lade bunde rulle.
Tag nu maskerne fra nålen op. Start fra siden og luk 4 masker af, strik herefter benet færdigt som det andet.
Sådan ser det færdige strikkearbejde ud.
Fold arbejdet sammen ret mod ret og sy det sammen bagtil (hvor nålen ligger.
Fold det herefter ret mod ret, som billedet viser, og sy sammen til ben forneden.
Træk 2 gange dobbelt elastiktråd igennem i ribkanten foroven, eller buk ribben om og sy en løbegang, som du trækker bukseelastik igennem.
Og så er de færdige! Husk at vaske og give uldkur før brug.
... og sådan sidder de på en lille bebs på 6-7 mdr! De var faktisk til den stramme side, så jeg tror kun han brugte dem 14 dage, før de røg på loftet til den næste :-)

Kommentarer

Hej,
Jeg er igang med at strikke dine blebukser, men valgte rundpind og nu er jeg kommet til hvor jeg skal sætte masker på maskeholder og lukke af til buksebenene, men jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gøre når jeg strikker på rundpind. Forstår nemlig ikke helt hvad der menes med:

"Strik udefra den modsatte side, og luk 4 masker af yderst."

Kan du hjælpe?

de bedste hilsner
Anita

jeg går ud fra, at du er færdig med dem nu ;-) jeg prøver lige at få opdateret artiklen med en beskrivelse af hvordan man gør på rundpind snarest!

Hej Sisse.
Altså jeg er jo ikke på stofbleer men vil alligevel gerne strikke et par bukser til Victoria.
Jeg har 50 masker i tykt acryl/uld garn. Jeg har strikket den øverste rib og "numsestykket" så det passer i længden. Nu skal jeg så til benene.

Strikket tøjet sidder på en 80 cm rundpind MEN jeg bruger pinden som alm. pinde og strikker frem og tilbage.

Nå tilbage til benene.
Hvad gør jeg nu?

nu har jeg jo set, at de er færdige, så jeg ved ikke om jeg stadig skal svare ;-)

hej.

Jeg synes bare de er så flotte de uld bukser og vil gerne strikke et par til min datter. MEN jeg har ALDRIG ever i mit liv strukket noget før. er det for meget og springe ud i? eller er det bare nemt når man er igang? og hvordan lære jeg ellers nogen sinde og strikke?? :)

lotte, det værste der kan ske er vel at det er svært ;-) men et forslag vil være at øve dig i opslag samt ret og vrang først. brug tid inde www.paapinden.dk og lær teknikkerne først :-)

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.