Back to top

Trekantbukser med ben

Nedenstående opskrift er lavet med inspiration i Katrine Rudolphs samt en opskrift fra Slyngebarn (tak, Trine :-)).

Find hjælp til strik På pinden, hvor du også finder strikkeordbog med forkortelser samt videovejledning til mange forskellige metoder. Her kan du bla. se hvordan man syr sammen med usynlige maskesting samt laver en i-cord.

Lav først en strikkeprøve - slå 30 m op og strik 4 pinde ret, strik herefter mindst 12 pinde glat (4 første og 4 sidste m i hver række strikkes ret), og slut af med 4 pinde ret.

Ud fra prøven laves mønstret. Mål dit barn om rumpen med ble på, og mål fra blekant ned mellem benene og til anden blekant. Mål også lårene lige under bleen.

Beregn antal masker der skal slås op ud fra prøven - bemærk at antallet skal kunne divideres med 8 for at passe med hulrækken, men lægges 2 til hvis der er sammensyning på midten (de sidste masker i kanterne forsvinder i syningen). Her er et eksempel:

Mål:
Numse: 60 cm
blekant til blekant: 50 cm
Lår: 32 cm

Strikkeprøve:
Maskefasthed: 10 cm = 20 m, dvs. 2 m per cm
Rækkefasthed: 10 pinde = 3,5 cm

Der skal altså slås 122 m op. Der strikkes 6-8 pinde dobbeltrib (2 r, 2 vr), herefter en pind med huller (2 r, slå om, 2 vr sammen), og 1 pind dobbeltrib.

Tag dine egne mål, lav din egen strikkeprøve og indsæt dine egne tal i ovenstående, inden du går videre.

Beregn hvor langt du skal strikke før du begynder indtagninger. Der skal tages 2 m ind på hver anden pind, hvilket svarer til 1 indtagning per pind. Der tages ind fra 122 til 2 m, dvs 120 indtagninger = 120 pinde. Da 10 pinde = 3,5 cm, vil 120 pinde = 42 cm. Der skal være 50 cm fra hulrækken i alt. Når de 42 cm trækkes fra, giver det 8 cm til glatstrik uden indtagning. Husk dog, at du strikker både for og bag her, hvilket vil sige, at du skal strikke 4 cm glat, før du påbegynder indtagningerne.

Resten strikkes således: 2 r, tag to m løs af som ret, sæt dem tilbage på venstre pind og strik dem sammen sammen gennem bagerste løkke, r til der er 4 m tilbage, 2 r sammen, 2 r. Næste pind alle m vr. Fortsæt til der er 4 masker tilbage og luk af.

Sy først det øverste stykke sammen med usynlige maskesting. Sy herefter trekanten sammen med usynlige maskesting og efterlad benhullet rimelig stort, større end målet på barnets lår.

Herefter tages masker op i benhullerne. Antallet skal kunne divideres med 4 for at passe med dobbeltrib. Ifølge eksemplet ovenfor, skal der tages 64 masker op. Strik så det ønskede antal pinde dobbeltrib, gerne 6-8 pinde. Luk løst af og hæft ender.

Slut af med at strikke en i-cord, dvs en strikket snor. Det er det bedste valg, fordi det er den mest elastiske type snor i garn. Se hvordan man laver en i-cord På pinden.

Vask bukserne og giv dem lanolinkur. Hvis de er stribede i farver, der tager imod, skal du vaske dem flere gange, før du giver lanolin.

Kommentarer

Jeg er ikke "helt med" angående måltagning:
"Numse: 60 cm
blekant til blekant: 50 cm "
er der mulighed for at "tegne" på billedet eller lave en skitsetegning?
Bedste hilsener
Ulla K

Hej Ulla, Jeg ville ønske jeg var så sej at jeg kunne tegne det ;-) Men jeg kan i hvert fald forsøge at forklare nærmere! Numse betyder hele vejen rundt om kroppen på det bredeste sted på ballen. Blekant til blekant betyder fra bleens overkant på ryggen, ned mellem benene og op til bleens overkant foran. Dvs bleens længe, når den er i brug :-)

Tusind tak.
Det er absolut en forklaring, der er klar og forståelig! ;)
Jeg er "bare" et "pap-menneske" (alting skal skæres ud i pap ... og ind med store grydeskeer! :))

Mange hilsener Ulla Kj

Så lidt :-) Der er da heller ikke noget mere træls end instruktioner, der ikke forklarer ordentligt! Jeg HADER selv at sidde og tænke "øhh, hvad mener hun lige med det..." Så er det jo godt man kan spørge :-)

Hvad for noget garn bruger du, og hvilken pind strikkes der på? På forhånd tak:)

Hej Lill, jeg må tilstå at jeg ikke kan huske det - babyen der brugte bukserne er lige blevet 6 år :-) Men opskriften er beregnet til brug med hvilket som helst garn og hvilken som helst pindstr. Jeg ville nok selv vælge et garn til p.4-5, og så strikke det på 1 pindstr. mindre så det bliver tæt. Sig til hvis jeg skal forklare nærmere!

Tak for det respons:) jeg prøver mig frem... Vh lill

God fornøjelse, og kom tilbage hvis du har brug for hjælp :-)

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.