Back to top

Tips til blebukse-strik

Tips om garn og farver til blebukser! Jeg tænkte, at jeg hellere må skrive en separat artikel om dette, i stedet for at skrive det til et andet sted :-)Jeg har strikket en masse blebukser, og er nået frem til visse præferencer og erfaringer med farver osv. Dem vil jeg lige dele.

Farver: hvis du vil strikke i flere farver, skal du være opmærksom på nogle ting vedrørende afsmitning, når du bruger lyse og mørkere farver sammen. Fx strikkede jeg forleden et par superflotte bukser til Lillebror i røde og hvide striber, rigtig bolsjefarvede, og de var superflotte. Efter lanolisering var de så lyserøde og røde :-( Knap så fedt. Jeg tror godt man kan bruge den slags farver sammen, men man skal vaske dem på uldprogram i maskinen mindst 2 gange før første lanolisering, for at få al overskudsfarven ud.

Brug gerne en pindstørrelse, der er 1-2 numre mindre end det, der står på banderolen. Blebukser skal være tættere i det end alt muligt andet strik.

Strik ikke i garn, der er alt for tykt. Hvis det er beregnet til noget større end pind 6 efter banderolens anvisninger, kommer de til at blive for voldsomme. Tykkere er ikke lig med bedre sugeevne. Det er tæthed og garnet, der gør det.

Strik gerne efter mønstre, der giver mulighed for individuel tilpasning til dit barn. Mine børn har fx tykke lår, og det skal gerne være muligt at tage hensyn til dette. På pinden kan du snart finde et rigtig dejligt mønster på blebukser i rib, og jeg er  gang med at lægge et ud her efter den gamle trekantsmodel, men med flere instruktioner end før og lidt flere finesser, så de er langt bedre.

Jeg har strikket meget i peru, lima og peruvian highland efterhånden, og den er rigtig god til blebukser, strikket på noget a la pind 3½, hvis man strikker normalt til løst. Jeg har også lavet nogle deluxe i Isager Alpaca. Hvis det føles rimelig blødt og ikke er for tykt, så kan det nok bruges.

Kommentarer

Tak for gode tips

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.