Gå til hovedindhold

Se mit vindue, det har alle farver :-)

Jeg bliver så glad, når jeg kommer ud i mit køkken <3 Jeg har længe ønsket mig et gardin, der kunne skærme lidt udefra (har køkkenvindue ud til stien), og det måtte gerne være noget fint, med masser af farver :-) Så jeg blev mægtig glad, da jeg fandt mønstret på disse smukke blomster og ideen til at bruge dem som gardin. Dertil kom så planteophæng og bånd til det store gardin, som jeg selv fandt på (stort set ;-)).

 

Blomstergardinet

Jeg er lige begyndt at bruge Pinterest (jaja, jeg er bagud) og fandt der denne fine blog med masser af inspiration. Den linker videre til denne lige så fine blog med mønstret på de store blomster, som jeg i øvrigt vil spørge om lov til at oversætte til dansk.

Jeg lavede dem med en 6 mm nål i 2 tråde strømpegarn af uld med lidt polyester, fordi jeg havde en masse flotte farver liggende, men det er klart billigere at bruge akrylgarn. Jeg brugte kun 3 farveskift, i stedet for de 6 mønstret anvender, fordi jeg syntes det passede bedst til de valgte farver.

 

Planteophænget

Jeg elsker at have planter i vindueskarme, men det er ikke altid nemt med katte, der synes de skal sidde der og skubbe alting ned. Enter: ophæng til potter. Dem kan man selvfølgelig godt købe, men man kan også lave dem rigtig nemt selv :-) Jeg plejer faktisk bare at binde dem af 10 lange tråde tykt bomuldsgarn, og så slå knuder på kryds og tværs (hm, kræver måske en lille billedserie i sig selv...), men denne gang syntes jeg de skulle hækles. Jeg brugte samme garn som til blomsterne, men kun 1 tråd og 6 mm nål.

Runde 1: I en magisk løkke, 3 lm, 11 stgm, luk med km til nr. 3 lm.

Runde 2: 5 lm, *stgm i næste m, 2 lm* fortsæt hele vejen rundt, luk af med km til nr. 3 lm fra start.

Runde 3: km ind i 2 lm mellemrum, 6 lm, *stgm i næsten mellemrum, 3 lm* hele vejen rundt, luk af med km til nr. 3 lm fra start.

Mine potter var ret små, så jeg stoppede udtagningerne her og gentog blot runde 3 til det var højt nok (bemærk: jeg kunne godt være stoppet før, som du kan se på billedet - det strækker sig enormt meget). Hvis du bruger større urtepotter kan du fortsætte med at øge antallet af lm mellem stgm til 4, 5 eller 6, og så derefter gentage til højden er opnået. Aflsut ikke garnet!

Snore: km ind i mellemrum. Lm til snoren er tilpas lang (for mig var det 50 lm, og husk at den strækker sig meget!) og afslut med 25 cm garn til overs. Gå 3 mellemrum længere hen langs kanten og start en ny snor her på samme måde. Gentag 2 gange mere, så du har 4 snore. Saml dem sammen for oven og bind en knude lige over de sidste lm. Buk sammen og bind en knude mere, så du har en løkke at hænge op i.

 

Gardinbåndet

Jeg har arvet flere sæt 70'er gardiner fra min fasters loft (I ved, den gode slags faster der kun smider noget ud, når det virkelig er nødvendigt ;-)), og det rød-orangestribede her passede perfekt til vinduet i køkkenet. For at det ikke skal tage for meget lys, eller væg ved siden af, har jeg valgt at binde det op med bånd i siderne. De skulle selvfølgelig matche alt det andet og er derfor lavet i samme garn, 2 tråde og 6 mm nål. Ud over garn etc skal du bruge 8 små gardinringe.

Start med 32 lm.

Runde 1: 2 stgm i 3. m fra nål,, herefter stgm i hver m til sidste, i denne 2 stgm. DREJ NU KÆDEN. 2 stgm i første, stgm i hver m til sidste, i denne 2 stgm. Afslut farve.

Runde 2. I første m, begynd ny farve med 2 lm, 1 fm i samme m, herefter fm i alle m til anden ende, 2 fm i sidste m, km i gardinring, DREJ, 2 fm i første m, fm i alle m til sidste, 2 fm, km i gardinring, km i første m fra omgangen. Afslut.

Blomsterne har jeg ikke selv fundet på - dem finder du en rigtig fin vejledning til på denne fine blog. Dem lavede jeg med 1 tråd garn og 3 mm nål. Jeg lavede ikke så mange lag, da det ville blive for stort. Jeg hæftede alle ender undervejs undtagen den i midten, som jeg brugte til at sy den fast til båndet med.

 

Her er lige lidt nærbilleder af blomsterne :-)

Kommentarer

Birthe U (ikke efterprøvet)

Ja, det er da total 70'er-stil!:-) (let at sige når man er fra 80érne).
Men når det er sagt synes jeg faktisk at det er ret fedt!

tir, 02/12/2013 - 16:07 Permalink
Sisse

Hehe, ja, jeg kan jo ikke løbe fra at være fra 70'erne selv ;-) Tak Birthe :-)

tir, 02/12/2013 - 16:09 Permalink
Dani (ikke efterprøvet)

Det ser simpelthen SÅ fantastisk ud

tir, 02/12/2013 - 16:11 Permalink
Sisse

Tak, Dani :-) Helt enig, jeg bliver så glad når jeg ser det :-)

tir, 02/12/2013 - 16:12 Permalink
Gæst (ikke efterprøvet)

Så fedt et køkkenvindue :)  Ærgeligt med en farveforskrækket mand hehe, men virkelig skønt med alle de farver :)

man, 02/18/2013 - 10:05 Permalink
Sara Persson (ikke efterprøvet)

eval det ser godt ud!
Super fedt :)

man, 02/18/2013 - 10:16 Permalink
Sisse

Mange tak :-) Mht farveforskrækkelse, så kan man jo også lave dem i fx flere nuancer blå, eller en anden, så det ikke bliver helt så farvelade-agtigt?

man, 02/18/2013 - 10:20 Permalink
Charlotte (ikke efterprøvet)

Nej hvor er de bare fine. Jeg håber, at du får lov at oversætte opskriften - og måske så slår den op her eller På pinden... :-)Jeg mangler også gardiner i køkkenet nemlig ;-) 
Jeg er endnu længere bagud; hvad er pinterest?

man, 02/18/2013 - 11:02 Permalink
Gæst (ikke efterprøvet)

Hvor er de fede, kunne jeg godt finde på at lave. 

man, 02/18/2013 - 11:08 Permalink
Sisse

Tak og god fornøjelse :-) Jeg skal selvfølgelig nok skrive opskriften her, hvis jeg må oversætte. Pinterest er et dejligt sted man kan have en (gratis) konto og gemme billeder med links på, og så kan man browse andre menneskers emner/boards og følge dem. Hvis jeg ellers kunen finde ud af hvordan, kunne jeg måske sætte et link op til min konto herinde, så andre kan følge de ting, jeg selv gemmer og bliver inspireret af ;-)

man, 02/18/2013 - 15:44 Permalink
Sisse

Tak, søde Dawn :-* Har de ikke en fiks button man kan sætte på siden også, egentlig? Åh, det skal jeg også have på fra Ravelry, for pokker, det frik jeg heller aldrig gjort!

søn, 03/17/2013 - 09:48 Permalink
Dawn Hoff (ikke efterprøvet)

Jo det har de, men den er præinstalleret på Wordpress, så jeg aner ikke hvor du finder den. Sig til når du ved hvor RAV-knappen er.

søn, 03/17/2013 - 10:06 Permalink

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Begrænset HTML

  • Tilladte HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.