Back to top

Quinoa-klatkager

Nemt, sundt og lækkert!!! Disse klatkager er et bud på en mere næringsrig udgave af traditionelle klatkager.

Grødris er måske ikke lige spækket med næring, og de tager lang tid at lave. Quinoa er et meget sundere alternativ til ris (også bedre end brune ris) og bliver meget bløde efter lidt længere kogning, ligesom grødris.

Opskriften her nedenfor er den nye og forbedrede udgave helt uden mælk og gluten/hvede. Du finder den gamle opskrift længere nede, hvis nu du var glad for den :-)

 

Klatkager uden mælk og hvede

Kog 1 dl quinoa i 2 dele vand, husk at skylle den grundigt først. Pisk 3 æg sammen med lidt honning, evt. lidt vanillepulver, samt en god klat øko kokosolie og tilsæt den kogte quinoa samt ca. ½ dl vand - mærk på konsistensen, den skal være meget lind. Steg dem i små klatter i kokosolie. Tilsæt ren kakao for smagsvariation :-)



Klatkager (gammel opskrift)
1 dl ukogt quinoa
2½-3 dl vand til kogning
2 æg
1 dl mel
ca. 1 dl mælk
1 lille tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver
1 spsk honning
olivenolie til stegning

Hæld quinoa i en sigte og skyl grundigt under rindende vand for at komme af med saponin. Hæld det over i en gryde og tilsæt vandet, bring i kog. Kog 20 minutter, eller til den er meget blød.
I en skål, bland quinoa med resten af ingredienserne. Det skal være en ret lind dej. Varm olien i en pande og steg i små klatter, der evt. flades lidt ud, hvis man kan lide dem tynde og sprøde. Spis au naturel eller med syltetøj.

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.