Back to top

Opsamling fra 2013

Fordi det er så længe siden, jeg har skrevet noget herinde, tænkte jeg at starte med en opsamling for hvert af de sidste år og lægger ud med 2013 :-)

 

låg

Det her er hæklede og strikkede covers til krukker med henholdsvis kombucha og surdej. De skal nemlig have luft, men helst ikke støv og fluer! Hvis de ikke er helt tætte, kan man lægge et stykke køkkenrulle inde under dem.

Den store hæklede er lavet med fastmasker - jeg starter med en magisk ring med 6 masker i, og så kører jeg bare rundt amigurimu-style, dvs rundt og rundt uden at afslutte omgange og vende osv. Der skal 6 udtagninger til på hver omgang for at lave en cirkel i fastmasker. Når cirklen er stor nok, stopper man blot med at tage ud og fortsætter så langt ned, man vil. Her har jeg hæklet en muslingekant således: 7 dobbelte stangmasker i nr 4 m fra nål, og så 1 fastmaske i nr 4 m herfra.

Den lille hæklede er lavet efter samme princip, men med en muslingekant med 5 stangmasker i nr 3 m fra nål og så en fastmaske i nr 3 herfra.

Den strikkede er lavet ved at slå 8 masker op i en løkke, der senere kan strammes, og så tage 8 m ud på hver anden pind - det giver en fin flad cirkel i strik. Også her strikker man til størrelsen passer, og så stopper man med udtagninger og strikker videre til længden passer. Jeg sluttede af med 4-5 pinde enkeltrib for at holde lidt sammen, og så til sidst 3-4 pinde ret, så det giver en rullekant.

 

solhat

solhat

Solhattene her har jeg skrevet om før - disse blev lavet, da de andre blev for små :-) Stoffet blev udvalgt af dem hver især, så der er knald på farverne i silken med skrifttegn til Lillebror, og en Pokemon fra noget andet stof pynter Storebrors.

 

tørrede blomster

Min mor fik denne fine ramme med tørrede blomster indsamlet i sommers. Der er skrevet små skilte med blomsternes navne under dem, i det omfang vi ellers havde held til at identificere dem :-) Blomsterne er presset i en blomsterpresse - har man ikke sådan en, kan de lægges imellem to stykker papir mednogle tunge bøger ovenpå, indtil de er tørre. Når de skal limes på, kan det være godt at bruge flydende hobbylim og påføre med en pensel, inden de lægges på papiret og forsigtigt trykkes fast.

 

tablet taske

Storebror fik det år en tablet i julegave, og den skulle naturligvis kunne pakkes godt og sikkert ind. Hans ting er ugler, så jeg brugte mønstret fra Lillebrors Totoro-taske som udganspunkt og lavede så bare øjne og næb i filt og syede på.

 

strikket billedramme

Billeder af børnebørnene må være en gave-klassiker :-) Her har jeg strikket en ramme til rammen, som bare er en skifteramme. Nu er det jo lidt tid siden, men jeg mener at jeg lavede en strikkeprøve og målte rundt om rammen for at finde ud af, hvor mange masker jeg skulle slå op. Så strikkede jeg måske 3 cm rundt, og begyndte derefter indtagninger, så det passede mer hjørnerne på rammen - 8 indtagninger i alt på hver anden pind. Så lukkede jeg af - ikke for stramt og ikke for løst heller. Jeg trak en tynd elastik gennem opslagskanten, så den nemt kan tages af og billedet udskiftes, efter den er kommet på. Jeg tror nok jeg satte det fast til glasset med dobbeltklæbende tape for at holde kanten pænt lige - det ville ellers være rigtig svært med en større ramme og strik.

I hjørnet satte jeg et hæklet kristtjørn-blad - det skulle jo være lidt julet :-)

 

hæklet flaskepose

hæklet flaskepose

Denne lille taske til flasker var til min lille dreng, som elsker farver :-) Den er lavet af 2x3 oldemorfirkanter, og i bunden en African flower, og så en strop, der er hæklet frem og tilbage i stangmasker. Ret simpelt.

 

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.