Back to top

Olivensalve

Denne salve er uhyre simpel at lave og kan bruges til stort set alt - som ansigtscreme, til eksem, rød numse, sår, svamp o.m.a. Salven her har jeg fået idéen til af en veninde, da jeg havde svamp under min graviditet med Lillebror. Olivenolie indeholder nemlig stoffer, der decideret bekæmper svamp. Jeg fik dog ikke så meget glæde af den i den forbindelse, men har senere brugt den som ansigtscreme, til rød numse på blebørn, til sår og rifter og alt muligt andet. Den er virkelig god og fantastisk simpel at lave. Læs mere om salver generelt og indholdet her.

Edit: I dag (2013) bruger jeg kokosolie i stedet for olivenolie, da kokosolie bare er min foretrukne olie til alt kropsligt :-)

Olivensalve:
1 del voks
2 dele sheasmør
2 dele olivenolie

Ingredienserne hældes i en skål i et vandbad, og der røres til det hele er smeltet. Hæld på rene, skoldede/vaskede krukker med det samme.

Salven kan opbevares i køleskab mindst 1 år, men kan også sagtens stå på badeværelset i flere måneder, hvis den bruges op relativt hurtigt.

Salven her kan i dag købes under navnet "Olivias tryllesalve" (som jeg ikke har nogen forbindelse til :-)).

Kommentarer

...den virker formidabelt på keratosis pilaris (farmor-overarme med talgknopper) - dejligt :-)

Virker til alt, lige fra tørre læber, problemhud, eksem, tørre hænder, røde barnenumser, rifter, ru hæle/albuer/knæ, sprukne amme-brystvoreter, tørre babykinder (også i frostvejr da den jo ikke indeholder vand) og alt muligt og umuligt andet:-)
En rigtig god universalcreme!
Kh Ditte

Hvilken voks anvender du til salven? Bivoks?
--
MVH Annette

Jeg har lige opdaget at det står under "Om salver"

Hvor mange ml.ca. bliver der af 5o g voks 100 g sheasmør og 100 g olivenolie? Er det et alm. dl.mål du bruger i videoen når du smelter i vandbad? for så er portionen jo til at overse. Vil nødig stå og mangle krukker. mvh Helle.

ja, det er et alm. decilitermål af stål!

jeg har ikke målt hvor meget der bliver af den portion, men 100 g sheasmør fylder noget over 1 dl, måske 1½, så det bliver til en del krukker (de er vel oftest 50-100 ml.)

Jeg synes ligesom den bliver lidt grynet - har du nogen råd til at få en glattere salve?

Hej. Da min datter har brugt olivensalve imod Keratosis pilaris med god virkning vil jeg høre om der er nogen der har erfaringer med salven brugt imod acne.

Er naturligvis også interesseret i at få andre gode og effektive råd imod acne.

Der blev spurgt efter andre effektive råd mod acne. Jeg vil derfor fortælle hvad der gjorde hele forskellen for mig. Efter at have døjet med rigtig grim hud fra jeg var teenager til nu (35) har jeg fundet ud af at jeg ikke kan tåle komælksprodukter! Kedeligt - da smør, ost, yoghurt mv. smager godt - men sandt.
Det eneste der ellers har hjulpet har været graviditet, eller behandling med Tetracyklin (meget stærkt antibiotikum med bivirkninger). Her i juleferien har jeg smagt en del af børnenes hjemme(smør)bagte småkager og lidt andet "godt" og min hud reagerede med det samme negativt.

den grynede konsistens kommer fra sheasmøret - det smelter, når man gnider det lidt mellem hænderne inden påsmøring.

mod acne kan man fx bruge en røllike-tinktur, det gør vi :-) røllike lægges i et skoldet glas med låg og overhældes med spiritus, fx vodka. trækker i 3 uger og sis, og fyldes derefter på flasker.

Hej ... er det denne creme som man kan bruge til børneeksem ??? ( barnet er 13mdr )

På forhånd tak
Mette

du kan bruge de fleste fedtsalver til børneeksem - husk at børneeksem er allergisk, og se på udelukkelse af allergener om muligt :-)

hvorfor noget voks er det du bruger.

det er palmevoks, men man kan også bruge fx bivoks eller andet.

Hej.
Jeg har lige et spørgsmål vedr salven:
Jeg har fået et glas af salven i gave fra min veninde, og har lagt mærke til at jeg i starten kunne bruge salven på min eksem og tørre hud, men at da min kæreste så havde taget noget af det med en teske for at få det i en anden bøtte til at have med på arbejdet, var det som om der var en hel anden og lidt mere "letsmeltelig" og ikke så hård som først, konsistens, og pludselig var salven for "våd" til at jeg kunne bruge den på steder der kløede.
Jeg kan næsten regne ud at det er fordi salven har delt sig lidt op, så der, øverst i glasset har været en højere koncentration af en af de tre ingredienser, men jge ved ikke hvilken. Kan du evt regne ud hvordan jeg kan lave en portion salve selv, som har den der hårde konsistens hele glasset igennem ved at lave lidt om på forholdene. Hvad skulle jeg evt bruge mere af?

Glæder mig meget til at lave salven selv, så jeg håber du kan hjælpe mig :o)

Jeg har lige lavet salven og kan oplyse at 15 gram voks, 30 gram olie og 30 gram sheasmør giver ca. 100 ml, hvilket svarer til 2 'almindelige' krukker.
Jeg glæder mig til at prøve den på mine hænder og på min søns tørre kinder.
Tak for opskriften :)

Jeg lavede både oliven- og havresalven i går. Det ser ud til at en større del af voksen har sat sig på siderne og i toppen af krukkerne. Kan man gøre noget for at sørge for en jævn fordeling af voksen i salverne?

nicoline, jeg har aldrig selv oplevet det problem, men jeg er sikker på at det kan modvirkes ved at man rører i salven af og til, mens den køler ned/stivner. prøv engang at skrabe det hele ud igen og varme op, og så røre når det er hældt tilbage i bøtten.

tina, tak for mængdeangivelserne!

Jeg kom lige i tanker om noget. Passer målene hvis man vejer eller går forholdet på hvor meget det fylder? Altså den med 15g voks, 30g, olie og 30g sheasmør holder den eller skal det måles med en måleske?

sine, du kan gøre begge dele - dvs enten måle med ske, hvor du så går ud fra det der står øverst i artiklen (dvs 1 del voks til 2 dele af hver af olierne), eller bruge vægtangivelserne fra tinas kommentar. mine egne vægtangivelser passer vist ret godt med dem, måske med lidt mindre voks i :-)

Jeg prøvede det med at veje, men synes måske den blev lidt for hård, så næste gang vil jeg prøve med mindre voks!

Min søn på 14 har store, røde og tørre plamager på kinderne, det ser ud, som om han har fået lussinger. Han er ret ked af det. Tror I, at cremen kan hjælpe? Hudlægen foreslår - uden i øvrigt at give et bud på årsagen til lidelsen - at behandle med binyrebark, men det har jeg sagt nej til.

susanne, jeg har sendt dig en mail med svar :-)

Hvor køber jeg voksen og sheasmør?

Har været i Brugsen, Føtex og Matas...

Sheasmør kan du nok kun købe i helsekostforretninger eller i div. onlinebutikker. Jeg køber mit fra www.urtegaarden.dk, men din lokale helsekost kan tage hjem fra dem, hvis den er med i Helsam.

Voks køber jeg også der, men man kan også en slags bivoks i Matas. Det er dog ikke den slags, jeg vil anbefale, da den er meget behandlet.

Hvor køber jeg voks og sheasmør

Er det bivoks som du bestiller fra den hjemmeside? :)

Jeg plejer at bruge palmevoks, fordi det er så nemt at måle af ;-) Men deres bivoks skulle være god - så skal bare gå frem efter gram-angivelserne i stedet for rum-målene.

Er rigtig glad for denne salve til rød numse...altså min søns;D

Men vil høre, om der er nogen, der har erfaringer med den til frostkinder? Kan den bruges der? Og hvordan vil en variation med kokosolie i stedet for olivenolie være? Kan bedre lidt Bountyduft en olivenolie;)

V.h. Tina

Dejligt :-)

Den er vældig fin til frostkinder. Du kan sagtens lave en med kokosolie, men vær opmærksom på at forholdet mellem sheasmør og kokos skal være lidt anderledes end oliven/shea, fordi kokos ikke er flydende ved stuetemp - så altså lidt mere kokos end shea.

Hej Sisse. Jeg har lige lavet din salve i går og den er rigtig fint, jeg kan godt mærke den gør huden blød :-)


Men jeg har lige et spørgsmål ang. det der plamevoks. Det er lige som det sætter små flager på huden. Er det fordi jeg ikke har fået varmet det hele rigtig sammen eller hvordan ? Det hele var smeltet fint i mit vandbad.


Hilsen Heidi

Hej Heidi,

Hm, det ved jeg faktisk ikke, det har jeg ikke oplevet. Jeg synes palmevoksen er meget længe om at smelte, men jeg har altid oplevet at den er blandet helt sammen med olierne efter smeltning. Men jeg synes klart du skal smelte det hele igen og se om det ikke kan hjælpe.

Tak for svar :-)


Jeg tror, jeg vil prøve at varme det op igen, jeg har måske nok ikke smeltet det længe nok.


Hilsen Heidi

Man skulle jo tro at smeltet er smeltet, men prøv det da i hvert fald :-) Ellers har jeg ikke lige andre bud.

Så nu er det godt :-)


Jeg fik smeltet det igen og gav mig god tid og det er nu blevet rigtig godt :-)


Hilsen Heidi

Super! :-)

Hej :)

Først og fremmest vil jeg da lige rose dig for din fine hjemmeside og alle dine totalt overskudsagtige projekter! Hvor laver du bare mange fine ting:)

Da jeg næsten lige er gået på barsel synes jeg tiden er til bl.a. at prøve at lave denne salve hvilket jeg har gjort i dag... Er spændt på dens effekt.. Den er allerede smurt på mandens tørre albuer:D

Men lige et spørgsmål.. Den salve størkner ret hurtigt.. Hvordan får man det af køkkenredskaberne? Hvad plejer du?

 

Mange hilsner

Lotte

Hej Lotte,

Tak for de pæne ord :-) Mht overskud, så vil jeg sige, at nullermænnerne og spindelvævene herhjemme vil afsløre, at det mest er et spørgsmål om prioritering at få lavet fine ting ;-) Og så selvfølgelig det faktum at jeg er hjemme med mine børn og derfor har tid til mere krea end mange, måske :-) Og så har jeg haft siden i mere end 5 år, så det bliver jo efterhånden til noget :-)

Ja, det stivner rigtig hurtigt når det køler af. Jeg tørrer først det meste af redskaberne med køkkenrulle, og så vasker jeg det op i hånden med rigtig varmt vand og sæbe flere gange. Opvaskemaskinen kan ikke tage det.

Hej!

 

Super lækker hjemmeside!!!

 

Kan salven bruges til fedtet/blandet hud?

 

Hilsen Tina

Hej Tina, tak for rosen :-) Du kan bruge den til al slags hud, der skal beskyttes, men hvis den er for fedtet, kan jeg anbefale ren sheasmør, eller hybenkerneolie.

Tusind tak for svar :-D

Jeg skal prøve denne salve. Jeg lavede for et par år siden en del af opskrifterne på urtegaarden.dk og synes det var så lækkert og sjovt at lave. Det er blevet glemt lidt i hverdagens travlhed men nu skal jeg prøve denne salve :-)

Ang. Acne: Jeg har haft rigtig grim hud til langt op i mit voksenliv hvor jeg fandt ud af at jeg har meget sart og tør hud! Og jeg havde behandlet den med diverse udtørrende og skrappe sager som rigtig kunne provokere til at den slog endnu mere ud. Så så snart jeg begyndte at give den noget mildt og noget fedt så er den faldet til ro. Måske kan det, jf. indlægget højere oppe, også skyldes at jeg ikke spiser/drikker ret meget mælk mere (da jeg heller ikke tåler det ret godt).

Held og lykke med huden :)

Det her er nemmere endnu, Charlotte, for der er ingen faser - bare fedt og voks :-) Din oplevelse med acne er meget genkendelig for mange - overbehandling og udtørring er typiske problemer. Men ud over beskyttelse med fedt og forsigtighed med fx scrubbemasker, så betyder kosten enormt meget! Ikke forstået sådan at man får bumser af chips, som man sagde før, men fordi vores kroppe reagerer på ting vi ikke tåler (det kan jo også være transfedt i chips) og så har vi den hormonelle ballade. Held og lykke til dig også! Og btw, hvis du ikke har set indlægget om ansigtseksperimentet, så kan jeg VARMT anbefale at læse det, for du vil sikkert også have gavn af olierensning.

Er lidt i tvivl om jeg skal putte ingredienserne i efter deres smeltepunkt. Carnaubavoks er 85 grader.

sheasmør er 40 grader og olivenoliens kvalitet bevares bedst under 27 grader (Står der på flasken).

Eller skal jeg smide det hele i på en gang?

Jeg har typisk smidt det hele i på en gang, men du kan også smelte de faste ting først og så tilsætte de flydende. Fx skal æteriske olier altid i når det først er kommet af varmen for ikke at fordampe.

Hej Sisse,

Min datter vil gerne vide om dine "dele" er målt i volumen eller vægt...

//Kristine

Det er volumen! :-)

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.