Back to top

Miriams baby-cardigan

miriams cardiganEndnu en veninde var gravid og måtte jo have hvad der her næsten er blevet den traditionelle barselsgave - en baby-cardigan :-)

Mønstret er stadig her, og denne gang lavede jeg lidt andre ting om:

Kanterne foran er som på Paulines cardigan, men i bunden af ærmer og krop lavede jeg denne gang en hæklet kant. På engelsk hedder den crab stitch, ved faktisk ikke hvad den hedder på dansk, men den er super simpel. Først lukker du dit strik af som normalt men uden at bryde garnet, og derefter hækler du tilbage med en passende nålestørrelse i fastmasker uden at vende arbejdet. Det giver en fantastisk effekt, der ligner lidt et tyndt reb. Du kan se en video på engelsk her.

hætte miriams cardiganUd over det lavede jeg den denne gang helt uden sømme. I det originale mønster er der kun en søm, langs toppen af hætten, men denne gang slog jeg i stedet op med figure 8 cast-on, som det hedder på engelsk. Jeg har senere lært en endnu nemmere metode, kaldet tyrkisk opslag, som er min foretrukne nu. Man slår simpelthen op på 2 pinde, så man strikker fra begge og derved undgår at skulle sømme. Det er lidt svært at forklare, så kig på min seje strikkevenindes billedvejledning her, og en amerikansk video her, for at se hvordan du laver ottetals-opslag. Du kan se en billedvejledning til tyrkisk opslag her og en video her.

bunden miriams cardiganEn forskel fra nogle af disse videoer er selvfølgelig, at du ikke skal strikke rundt! Du strikker en hætte, og det betyder at du skal vende arbejdet og strikke vrang også. Spørg mig gerne, hvis noget af det her er fuzzy ;-)

Jeg vil tilføje, at jeg altid bruger 2 rundpinde - den ene er den jeg strikker videre med, dvs den rette størrelse, og den anden meget tyndere. Så undgår man at skulle stramme maskerne efter at man har strikket lidt videre. Jeg lavede mindst 6 prøveopslag før jeg syntes jeg havde styr på det, så giv ikke op for tidligt! Du vil for evigt være glad for at du lærte dette opslag, jeg lover :-)

Og så lavede jeg knapper i stedet for snører. Knaphullerne er lavet med simpel *slå om, 2 m sm*, og bagefter fandt jeg knapper, der passede til størrelsen :-)

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.