Back to top

Herre-hue

 

Min far er vild med Grækenland, så derfor strikkede jeg til jul denne hue til ham, med en græsk bort og hans navn, stavet på græsk og med græske bogstaver :-)

Den er nemt strikket på rundpind. Jeg har strikket på en kort på 40 cm, men du kan godt bruge en lang, hvis du laver en løkke på den - lær hvordan På pinden.

 

Opskrift:

Du skal bruge: 100 g garn til p 4-4½, rundpind nr. 4-4½.

Slå 100 m op. Strik glat 2 cm og lav herefter en p vrang. Strik herefter glat, til arbejdet fra vrangpinden måler 19 cm. Strik *2 r, 2 r sammen*, gentag fra * til * hele vejen rundt, og herefter 1 p ret. Strik *1 r, 2 r sammen*, gentag hele vejen rundt og herefter 1 p ret. Strik *2 r sammen*, gentag hele vejen rundt. Træk garnet gennem maskerne, bryd det og hæft på indersiden af arbejdet. Du kan evt. lave en pompom, hvis du vil.

Buk kanten forneden op, så vrangpinden laver en fin lige kant, og sy fast. Hvis huen er lidt løs, kan der nu trækkes et stykke bukse-elastik gennem løbegangen.

På denne hue har jeg slået 104 masker op, fordi det passede med mønstret, som jeg havde tegnet på ternet papir. Når jeg får mulighed, vil jeg tegne det på computeren og lægge diagrammet ud her. Jeg er specielt vild med den græske bort, som jeg synes gør sig rigtig godt på strik, men den kan ikke rigtigt ses på billedet her.

Kommentarer

Super flot, elsker også at lave mønster selv. glædelig jul . Venlig hilsen Yvonne

Tak, og glædelig jul til dig også :-)

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.