Back to top

Fotoalbum

Denne idé er bare super til nærmest alle begivenheder - fødsel, bryllup, runde fødselsdage - og kan gøres sød, morsom, romantisk, hvad som helst! Jeg er vild med disse albums :-) Det er så dejligt at få lavet noget virkelig personligt og sødt på dette måde, og samtidig noget der kan bruges og er lidt utraditionelt.Foreløbig har jeg lavet 2 albums, se billederne nedenfor. De er begge lavet som bryllupsgaver, men man kan jo sagtens lave dem til fx en fødsel/barnedåb, ved at skrive barnets navn og fødselsdato og eventuelle andre ting; til en rund fødselsdag; til et jubilæum eller hvad som helst. En rigtig god gave til bedsteforældre kunne være et sådant album, der foræres væk fyldt op på forhånd med billeder af børnebørnene.

De to albums her er beregnet til at blive fyldt med billeder fra den store dag. Lommen på forsiden er til at indsætte bryllupsfotoet. Der er jo nærmest ingen grænser for, hvad man kan finde på af fantasifulde dekorationer af sådan et album - det kan strikkes, hækles eller sys, og pyntes med hvad som helst. Teksten kan laves med broderi, mønster i strik, tekstilmaling eller -tuscher, pailletter, knapper eller hvad ved jeg. Selve albummet er på det første et helt almindeligt ringbind, som er fyldt med plastlommer til billeder. Man kan også bruge et lidt dyrere album med billedlommer, hvilket jeg gjorde på nr. 2.

Under billederne beskriver jeg i detaljer, hvordan jeg har lavet dem - jeg har desværre ingen deciderede vejledninger til fremgangsmåden, men jeg håber det fremgår nogenlunde.


Jeg beklager, at billedet skjuler lidt af albummet - jeg glemte at tage billeder af det inden jeg pakkede det ind, og måtte have min mor til at tage billeder under udpakningen til min brors bryllup :-)

Først måler jeg af på albummet - stoffet rundt om skal være lidt længere og lidt bredere. Til dette album lavede jeg det 40x90 cm. Jeg bukkede kanterne dobbelt og lavede stikninger hele vejen rundt. Derefter lagde jeg det med retsiden opad, og placerede albummet ovenpå stoffet. Stoffet stak så 3 cm op over og under samt ca. 10 cm ude i siderne. Jeg foldede det ind fra siderne og satte nåle i der hvor syningerne skulle være foroven og forneden i begge sider. Derefter fjernede jeg ringbindet og syede det sammen. Man kan også vente med at sy det samme til allersidst. Jeg valgte her et mønstret stykke stof i grønne nuancer og holdt farvetemaet lidt efterårsagtigt, da det var et efterårsbryllup og min svigerinde er vild med efterår :-)

For neden på forsiden er der en lomme, som består at et stykke plast på 11x16 cm. Det er et stykke kraftigt tekstil-agtigt plast, som kan klare at man syr i det uden at gå i stykker. Her valgte jeg at kante det med kantebånd. Jeg syede kantebåndet fast i hånden med ret store ri-sting ca. ½ cm inde i plasten, og lavede derefter hjørnerne pæne og skrå. For at gøre det lidt fikst, lavede jeg en pyntestikning i en kontrastfarve på min maskine. På den øverste kant lavede jeg stikningen allerførst, og på siderne og i bunden er det pyntestikningen, der syer lommen fast på stoffet. Denne lomme er til at indsætte bryllupsfotoet.

Øverst på forsiden er der en blok af ensfarvet stof, kantet med det samme kantebånd som lommen. På denne blok står navnene på brudeparret samt bryllupsdatoen, med lidt pynt ved siden af. Dette er lavet med tekstiltuscher fra Stof og Stil, og de er rigtig gode og nemme at arbejde med. Først laver jeg teksten på computeren, vælger den rette størrelse og font og printer ud. Så lægger jeg printet ovenpå stoffet og tegner bogstaverne på papiret med kuglepen med et godt tryk. Når man så fjerner papiret er bogstaverne trykket ned i stoffet og kan evt. lige tegnes let op med kuglepen, før man tegner op med tusch. Herefter skal det tørre og fikseres med strygejern. Kantebåndet satte jeg på, da min symaskine driller og ikke kan lave en pæn tæt zigzag, hvilket ellers vile have været lidt nemmere, og så ville jeg have undgået, at blokken bulede let efter påsyning på albummet.
Dette album er syet næsten som det første, men den øverste og nederste kant kunne ikke bukkes om albummet, da det er købt 'færdigt' og ikke et ringbind. Derfor er der et ombuk med stikning hele vejen både øverst og nederst.

Teksten er broderet med broderigarn - jeg lavede mønster til teksten på samme måde som beskrevet ovenfor. Det er tidskrævende at brodere tekst, men resultatet er fint. Jeg ville her gerne lave et meget romantisk album, da det passer godt til netop dette par.

Lommen er igen lavet af kraftig plast, som denne gang er påsyet først. Herefter hæklede jeg af bomuldsgarn en ramme ved at måle omkredsen og slå masker op svarende til dette (men lidt for kort, som man måske kan se), hækle fastmasker og herefter musetakker. Den blev syet direkte på plasten øverst, og herefter syet på albummet på de 3 andre sider.

Rammen omkring hele forsiden er lavet af en lang hæklet snor, bestående af flere tråde bomuldsgarn i forskellige matchende farver. Den blev så syet på med sytråd i en lignende farve. Jeg havde lidt travlt - ellers kunne jeg måske godt lige have fået den til at ligge lidt mere lige. Man kan gøre det, at man først lige lægger en lineal på og tegner en tynd streg hele vejen rundt 2-3 cm inde fra kanterne. I hjørnerne syede jeg hæklede blomster på. Et mønster på disse vil blive tilføjet senere :-)

Som en lille sød detalje lavede jeg på ryggen af dette album endnu en blomst med en lille snor under, der fastholder to småbitte messingklokker, som jeg købte i en stofbutik. De fås faktisk også i en størrelse, der er endnu mindre. Det ser rigtig sødt ud, hvis nu man har albummet stående i en reol, hvor ryggen kan ses - så ville det lyse stof uden nogen pynt mske være lidt kedeligt.

Kommentarer

Hej..


 


Tak for kigget af din fine hjemmeside, hvor er det bare kreativt og flot, specielt albummene er jeg interesseret i, sælger du?  og hvad koster de?


Da jeg ikke er den kreative sjæl..


Vh Sanne K


 

Tak :-)

Nej, det gør jeg ikke, men har du måske familie eller venner, som er håndarbejds-mindede og ville have lyst til at hjælpe? :-)

Hej... Jeg faldt lige over din hjemmeside da jeg ledte efter et alternativ til de barnets bog som man kan købe... Og det er jo en super ide... Jeg har bare lige et par spørgsmål som jeg håber du vil besvare for mig :) Er det et ganske almindeligt ringbind som du har brugt, altså i plast? Jeg foreslår heller ikke helt hvordan du har fået stoffet til at sidde fast i bindet.. Altså som du forklarer så virker det som om man laver et slags omslag, ligesom hvis man skulle binde en bog ind, men hvordan får du det så til at sidde ordentligt på ringbindet?  På forhånd tusind tak for svar :) VH Anne 

Hej Anne, tak :-) Faktisk er det ringbindet (et helt alm. et), der sidder fast i stoffet, fordi det er syet så siderne i bindet stikkes ind i "lommer", der sidder helt tæt. Giver det mening? Ellers kan jeg prøve at tage nogle billeder.

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.