Back to top

Dukke mei tai

 Den vakte stor fødselsdagslykke, den fine mei tai med traktor-applikation, da Lillebror for nylig fyldte 2. Den passede perfekt i størrelsen til den nye bamse med stof-hus fra mormor.

Da denne mei tai er til en dreng på 2, lavede jeg den ikke ret stor. Til en 4-5 årig skal den være noget større, og til de endnu større børn kan den bare være lidt mindre end til en voksen. Jeg har for nylig givet en til vores veninde Jasmin på 9, som jeg faktisk selv har båret Lillebror i :-)

Jeg har desværre ingen billeder af processen, de må komme når jeg får syet en mere.

Str 2 år

Krop: 22 x 28 cm; skulderstropper: 100 x 10 cm; hoftestropper: 35 x 10 cm.

Str 4 år

Krop: 28 x 35 cm; skulderstropper: 115 x 10 cm; hoftestropper: 40 x 10cm.

Sådan gør du:

Alle mål er med sømrum. Kroppen er i to lag, for at applikationen ikke 'ødelægger' bagsiden. Du kan også bruge forskellige farver stof til krop og stropper.

Buk kanterne dobbelt ind og lav en stikning på alle stropper. Undlad den ene ende på dem alle 4. 

Læg forsiden at kroppen på et bord med bagsiden nedad. Sæt skulderstropperne fast foroven, så de er vinklet på kroppens hjørner. Læg dem på, sådan at den ende af stroppen, som ikke er bukket ind i kanten, stikker ud over hjørnet, og resten af stroppen ligger løst ovenpå forsiden. Det skal være den side af stroppen, som er bukket om, der vender opad. Gør tilsvarende med hoftestropperne, så de uafsluttede ender stikker udad over kanten på forsiden, mens resten af stropperne ligger løst ovenpå forstykket. Bemærk, at hoftestropperne skal sys fast 1½ cm fra bunden af kroppen! Øj, det er lidt svært at beskrive uden billeder...

Læg dernæst bagsiden af kroppen ovenpå forsiden og sæt fast med nåle på de to langsider samt for oven. Pas på at du kun får syet den rigtige del af stroppen fast! Sy nu en stikning rundt på de 3 sider. Gør evt. hjørnerne skrå som jeg har gjort.

Vend derefter vrangen ud på mei tai´en. Buk de nederste 1½ cm op inden i og sæt fast med nåle. Pres arbejdet ud og sæt nåle rundt i kanten. Lav nu en stikning hele vejen rundt, på alle 4 sider, ½ cm fra kanten. Et voilá!

 

 

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.