Back to top

African flower grydelapper

Disse grydelapper er så fine, at de både er til brug og til pynt :-) Jeg lavede dem i adventsgave til min mor sidste år (hvor jeg åbenbart havde bedre tid end i år, haha), og bliver snart nødt til at få lavet et par til mig selv :-)

Du finder mønstret på dem her. Jeg vil øvrigt varmt anbefale den blog, Crochet With Raymond, hun er fuld af farver og fine ideer :-)

Selve blomsten - et mønster kaldet African flower - skal du dog hente andetsteds, og selvom der er et link fra ovenstående, får du lige et andet her, for der er nemlig en trinvis billedvejledning. Jeg regner med selv at lave en dansk oversættelse med videovejledning til snart, for den er altså sååå fin, og jeg har brugt den til nogle ret flotte ting.

Garnet er ren bomuld, og jeg brugte vist en 4,5 mm nål. Der skulle 2 ngl til af det orange, og et af hver af de andre farver. Du kan også bruge ren uld. Akryl er jo en plastfiber, og selvom der nok skal en del mere varme til før de smelter end du kommer til at holde på med dem, så er jeg ikke sikker på at det er bedste valg. Jeg foretrækker bomuld til grydelapper, også fordi det er nemt at vaske på 60 grader, hvis der kommer mad på :-)

Kommentarer

Kære Heidi

Siger tusind tak for det smukke mønster African Flower. Har tænkt at lave grydelapper til min datter i første omgang.

mange venlige hilsner

Marion

 

Hej Marion, jeg hedder nu Sisse, men tak alligevel ;-) Siden jeg lavede ovenstående indlæg, har jeg oversat mønstret på selve blomsten til dansk - det kan du se her. Jeg har lavet adskillige grydelapper efterhånden, bla. i regnbuefarver, og de er bare så gode! Brug en tyk bomuld helst, og alternativt to tråde bomulds-sokkegarn (men den tykke bomuld giver endnu bedre beskyttelse mod varmen). God fornøjelse!

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.