Gå til hovedindhold

African flower

African Flower mønstret er fantastisk <3 Man kan bruge denne sekskantede hæklede blomst til alverdens ting og sager - foreløbig har jeg selv brugt den til hårbånd, grydelapper og et lille pyntegardin, og på Flickr er der en hel gruppe til billeder af projekter med African Flowers, hvor du også lan læse den engelske oversættelse af mønstret :-)

Det oprindelige mønster er på Afrikaans og designet af Lounette Fourie og Anita Rossouw. Det er oversat til adskillige sprog, som du også kan læse på mønstrets Ravelryside.

Her følger en dansk oversættelse, med noter nedenfor:

Omg. 1: 5 lm, føj sammen til kæde med km.
Omg. 2: 3 lm (tæller for 1 stgm), 1 stgm, 1 lm, *2 stgm, 1 lm* gentag 4 gange mere. Afslut med km til 3. lm.
Omg. 3: Skift farve. I lm-mellemrum *2 stgm, 1 lm, 2 stgm* 6 gange (første stgm laves som 3-lm kæde). Afslut med km til 3. lm.
Omg. 4: (Skift farve.) I lm-mellemrum *7 stgm* 6 gange (første stgm laves som 3-lm kæde). Afslut med km til 3. lm.
Omg. 5: Skift farve. *7 fm i stgm, 1 stgm som går helt ned i/under 3. omg* 6 gange (se billede - ups, glemte at lave den sidste stgm der!) Afslut med km til første m.
Omg. 6: (Skift farve.) Fm i alle m, men i toppen af hvert blomsterblad 2 fm i 1 m. Afslut med km til første m.

Noter:

Jeg skifter ikke farve hver gang mønstret foreslår, men når jeg synes, det passer :-) Fx synes jeg omg. 3 og 4 hører sammen og skal være samme farve for at danne blomsterbladene finest. Ved start af omg. 4, laver jeg så 2 km hen til lm-buen.

Jeg hæfter alle garnender med det samme ved hvert farveskift. Det foretrækker jeg i blokke med mange farver, så man ikke sidder med en hel masse ender til sidst.

På Ravelry-siden er der også et link til en vejledning til halve African Flowers, hvis nu du skal bruge noget, der giver en flad kant.

I mønstret på grydelapper her, kan du se hvordan du laver den sekskantede form om til en cirkel efter blomsten.

Tilføj kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Begrænset HTML

  • Tilladte HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.