Back to top

Tip til når du skal pille strikketøjet op

Jeg kan ikke huske hvor jeg har lært det her, men det er et fantastisk anvendeligt tip til når du skal pille op :-) Og da jeg ikke kan finde det PaaPinden.dk, tænkte jeg at jeg lige ville skrive det ned og vise med billeder, når jeg nu alligevel skulle gøre det på et projekt, der måtte laves om. Det er egentlig ikke noget særligt, men hvis man nu ikke lige er stødt på det før, kunne det måske være ret godt at kende til :-)

Vi har alle prøvet at opdage fejl, der ikke lige nemt kan rettes, eller finde ud af at noget skulle pilles op. Man kan jo godt vælge bare at pille op, og så fange maskerne når man har gjort det. Men det er dødsygt! Maskerne har det med at dreje, så man får fat i den på den gale led, for slet ikke at tale om risikoen for at de løber.

Dette tip forhindrer begge dele :-) Og det er ikke spor svært! Jeg tør ikke love dig at det kan bruges i al strik (fx hulmønstre, det ved jeg ikke lige), men det er fint til både ret, glat og snoninger, som jeg viser på billederne.

Det er uhyre simpelt - du tager blot en pind, som skal være flere størrelser mindre end den, du har strikket med, og fører ind i maskerne der hvor du vil pille op til. Gør det sådan at du kommer ind bagfra i højre maskeled - dvs ind under den første del af v'et i en retmaske. Gør dig meget umage med at komme ind i den rigtige, for det kan nemt ske at du hopper til næste række/omgang! Fortsæt hele vejen. Klik på billederne for at de i større udgaver.

Når du er færdig, skal du blot begynde at pille op, og fortsætte til du når pinden - det går helt af sig selv, for der kan du ikke komme længere :-)

Sidste trin er at flytte alle masker over på den pind, du skal strikke med. Spring IKKE dette over ved bare at strikke fra den tynde pind, for det vil kunne ses på det færdige arbejde! Og hvorfor ved jeg så det... ;-)

God fornøjelse!

Kommentarer

Hvor smaaaart!

Haha, nå den kendte du ikke? Det er sååå meget nemmere end at prøve at fange maskerne, tror jeg ville ende med at smide alt i hjørnet og glemme det, hvis jeg ikke kendte det her :-)

Smart. Tak. Det skal helt sikkert prøves næste gang jeg skal pille op!

Jeg kan ikke tage æren for ideen ;-) Men god fornøjelse, omend jeg da håber du skal pille så lidt op som muligt :-)

Fedt, at din blog dukkede op i mit søgeresultat! Tusind tak for tippet - sommetider er tingene så åbenlyse, at man ikke fatter, man ikke har tænkt på det :)

Det var så lidt :-) Haha, ja!

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.