Back to top

Ind- og udtagninger i hækling

Her kan du se, hvordan du tager ind (nedbringer maskeantal) og ud (øger maskeantal). Senere vil jeg få lavet billedvejledninger også.

Indtagninger

På denne video kan du se 2 måder at tage ind på. Den første er synlig og kan med fordel bruges i arbejder, hvor begge sider skal ses. Den anden er usynlig og egner sig bedst til runde arbejder som fx amigurumi, idet man kun benytter forreste maskeled. 

Udtagninger

Her kan du se hvor simpelt det er at tage ud i hækling :-)

Kommentarer

Hejsa

Jeg leder efter en video eller anden illustration af hvordan man laver udtagninger i slutningen af en række ( med stangmasker). Håber lidt du kan hjælpe?

Venligst Tina

Hej Tina,

Jeg går ud fra at du ikke mener ved at hækle flere gange i samme maske? Det ville normalt være sådan, man ville gøre det. Er det noget du er stødt på i en opskrift?

Hej igen

Ja, det er i en opskrift på dåbskjole i filethækling. Der skal man starte i spidsen af en tak og tage ud i begge ender af hver række.

Ved ikke om det hjalp?

Tina

Jamen det betyder helt sikkert at du skal hækle to masker i første masker, og to masker i sidste maske :-) Og måske med en luftmaske imellem, hvis det er filet? Men det vil stå, hvis det er tilfældet.

Hejsa,

Jeg leder efter en instruktion i at lave usynlige udtagninger. Jeg er helt med på de usynlige indtagninger,  men jeg kan ikke finde instruktionen for usynlig udtagninger. Håber du kan hjælpe. 

Mvh Kristina

Hej Kristina,

Jeg kender ikke andre udtagninger end dem, man laver ved at hækle to eller flere gange i sammen maske. Jeg kan ikke finde andre i hverken bøger eller på websites. Hvad skal du lave?

Jeg er i gang med en dukke, men jeg syntes det er liget træls at få det musling motiv med ved udtagningerne, når nu indtagningerne, kan laves uden det kan ses. Så jeg håbede defor du kendte til en metode, jeg kunne benytte. 

Øpa. Tak for hurtigt svar og nogle gode videoer. ;-)

Ah! Nej, det gør jeg ikke, men jeg synes heller ikke man ser det så meget. Jeg laver mange dukker og dyr, og så længe man bruger tykkere garn end man ellers ville til tøj, og en lille nål, og ikke laver mere end 2 udtagninger i samme maske, så synes jeg det går helt fint.

Tak selv :-)

Hej;)

Du skriver, at et af dine kommende projekter er en hæklet Totoro. Det er vel ikke en, du har et mønster liggende på?

Sådan en er nemlig også et af mine kommende projekter. 

 

Nej, det har jeg desværre ikke, men hvis du er på Ravelry, så søg der :-) Jeg fandt et strikkemønster, som jeg havde et link til et eller andet sted her på siden...

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.