Back to top

Halloween sig nærmer...

Halloween er en af de højtider, der ses mest frem til herhjemme :-) Og de unger der er altså aldeles ligeglade med at det er en importeret højtid og alt det andet voksne kan finde på at klandre den for. Og jeg må tilstå, at jeg også er blevet ret glad for den :-) Her kan du se noget af det, vi laver til dagen. Klik på billederne for at se dem i en større udgave.

Halloween som vi kender den, er på mange måder en rimelig ny tradition. Men aftnen her, d. 31/10, er blevet fejret i 1000 år, som den gæliske højtid Samhain - høstfest og symbol på sommerens ende. Senere er den blevet associeret med den katolske kirke, og ordet halloween er fra den skotske variant af All Hallows Eve - aftnen før Alle Helgens messe.

I gamle dage brugte man roer, udskåret og med lys i, som symboliserede sjælene i skærsilden. De irske og skotske immigranter i Amerika begyndte imidlertid at benytte det lokale græskar i stedet. Jeg foretrækker altså også græskar, må jeg indrømme, for de er langt nemmere at skære ud end roer. Og så kan man jo bruge det udskrabede (yrk, dejligt ord, hva) til at lave kage af, og riste kernerne (i ovnen, efter at de har ligget lidt i tamari :-)).

Faktisk går traditionen med udklædning og trick or treat også flere hundrede år tilbage. Og man kan jo godt forstå at det er sjovt for ungerne - det er faktisk også ret sjovt for os at se hvor skræmmende de kan blive, når de kommer og ringer på, synes jeg :-D

Vi benytter lejligheden til at lave pynt - for vi eeelsker pynt :-D Fx kan det være ting, vi klipper ud af papir og hænger på et lille halloween-ris (a la fastelavn), eller lidt større ting vi hænger op forskelige steder. Du kan se eksempler på hjemmelavet pynt fra forskellige år til højre.

Og så er der enormt mange søde ting at hækle og strikke til pynt også :-) Det synes jeg selvfølgelig er vældig skægt. Du kan se nogle af tingene til højre - det er fra mønstre på Lion Brand.

Hvis du har lyst til at lave halloween-håndarbejde, vil jeg anbefale dig at kigge på Lion Brands ting - man skal melde sig ind, men det er gratis og de har vildt mange fede gratis mønstre (også på tøj og andre slags årstidspynt). Hvis du er på Ravelry, kan du naturligvis også bare søge der. Ellers kan det naturligvis googles! Du kan fx søge på "halloween ornaments crochet pattern free". Jeg har også lavet et mønster på et strikket græskar, som du kan se et eksempel på her - jeg vil snarest få lavet en rigtig artikel med mønstret :-)

Hvis du gerne vil lave noget kreativt med ungerne, kan jeg varmt anbefale at google "halloween crafts kids" og lade dig inspirere af de mange sider, der viser forskellige seje og sjove ting, man kan lave med ungerne :-)

Glædelig Halloween :-)

 

 

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.