Back to top

Urter - et par gode tips til husapoteket

Der er skrevet mange bøger om urtemedicin, og jeg vil klart anbefale at læse nogle af dem for at få en masse baggrundsviden om behandling med planter.

Her følger bare lidt tips om de urter, vi bruger mest herhjemme.

Hoste: Her er the af anisfrø eller knust anis uhyre virksomt, og så har det den fordel at det smager godt - det er smagsgiverne i Kongen af Danmark bolsjerne. Sødet med sukker eller honning er det meget nemt at få i de små, når hosten rigtig plager. Anis virker slimløsnende.
Bemærk: Anis bør undgås under graviditet.

Diarré: Denne the er fantastisk - jeg opfandt den, da jeg fik en meget voldsom omgang diarré og var så desperat at jeg ringede til lægen, bare for at få at vide at jeg intet måtte få under amning. Da jeg skal amme de næste mange år (fordi jeg langtidsammer OG skal have flere børn :-)) måtte jeg jo finde på et alternativ til det allopatiske medicin, og denne the er meget virksom. 1 del brændenælde, tørret 1 del kamilleblomst, tørret 1 del hindbærblade, tørrede Bland urterne og hav dem stående klar i et syltetøjsglas. Brug en spsk per kop, og drik 3-4 kopper dagligt.
Bemærk: Hindbærblade bør ikke bruges under de første 2 trimestre af graviditet.

Stoppet næse: Kamillethe er selvfølgelig godt til nærmest alt, men ved stoppet næse er dampbad vildt godt. Kog 1-2 l vand og hæld det i en stor skål. Tilsæt kamilleblomst og pebermynte til vandet. Hold hovedet ind over skålen og dæk hovedet med et håndklæde, så du får glæde af al dampen.

Feber: Feber er (efter min mening) ikke farligt i sig selv, men det er pokkers ubehageligt. Vi har med stor succes brugt hyldeblomstsaft ved febersygdomme som influenza og forkølelse. Det smager godt, og det er rigtig dejligt med en kold drik, når man koger. Du kan også blande det i varmt, kogt vand, eller bare lave en the af tørret hyldeblomst.

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.