Back to top

Mariehøne-sutsko

 

Jeg synes de er så fine, disse sutsko :-) Og nemme, og kræver ikke meget garn - tror jeg brugte lidt over 50 m Tundra (rødt), og omkring 25-30 m Eskimo (sort) til dem, til en str. 31. Dvs at man kan lave et par til en voksen ud af fx 2 nøgler rød Eskimo og 1 nøgle sort.

Opskriften finder du her, og jeg kan for øvrigt godt anbefale Polarknits andre opskrifter, der er mange fine :-)

Og mine ændringer kommer så her :-D Jeg er så dårlig til at følge en opskrift...

Jeg lavede dem i str. M og fulgte opskriften til efter farveskiftet. Her lavede jeg så 8 omgange med rød, før jeg begyndte at hækle frem og tilbage. Det gjorde jeg, indtil de målte 2 cm mere end fodmålet fra tå til hæl, og så syede jeg dem sammen i et omvendt T - dvs sådan at hælen er firkantet. Jeg skal lige nævne, at jegi omgangene - efter skiftet til rødt - vendte arbejdet og hæklede tilbage, i stedet for at gå samme vej hele tiden. Dette fordi hækling ser ret forskelligt ud afhængigt af om man arbejder rundt eller frem og tilbage, og når man nu er nødt til at hækle frem og tilbage efter de første omgange, syntes jeg det så bedst ud at gøre det fra starten. Jeg afsluttede skoen med en omgang fastmasker i kanten, for at gøre den pæn.

De sorte pletter lavede jeg som hæklede cirkler af stangmasker i noget tyndere uldgarn og syede på med sytråd, og øjnene kan du se opskrift på her.

Og så syede jeg en lædersål på i bunden for at gøre dem skridsikre og slidstærke, og det kan du se mere om her.

Faktisk har de også et mønster på en strikket udgave, men den er ikke nær så fin som denne :-) Og jeg må tilstå, at jeg til sutsko synes hækling eller filt er allerbedst, fordi det holder formen og ikke giver sig.

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.