Back to top

Hjemmelavede huer og pandebånd

 

Jeg har en stak billeder liggende af forskellige huer o.l., jeg har strikket efter egne og andres mønstre, og så tænkte jeg, at de måske kunne bruges som inspiration af nogen, her i den kolde tid :-)

Denne strikkede hue til nyfødte er efter Irene Birks gratis mønster, som du finder her. Supernem og virkelig kær hue, synes jeg. Jeg lavede den i bomuldsgarn, for at kunne forære den til Red barnets indsamling af huer til nyfødte i Afrika - 2 tråde Mayflower på p 4½, mener jeg :-)
Denne strikkede hue til voksne er nem og enkel, og rigtig sød. Den er i et simpelt hulmønster og derfor ikke vildt varm, men sød og pyntende :-) Jeg lavede den i Lucca, som er et rimelig fint uldgarn, som egner sig godt til den slags projekter. Mønstret finder du gratis her.
Jeg lavede faktisk denne til mig selv, men måtte erkende at jeg ligner en total tåbe i øreflaphat :-D Heldigvis gælder det ikke for mine børn, så de kunne overtage den :-) Den er lavet efter et mønster på www.lionbrand.com, som jeg desværre simpelthen ikke kan finde :-( Jeg leder lidt mere!l
Drupal-hat til en Drupal-nørd :-D Genialt mønster, fundet via Ravelry.com selvfølgelig :-) Nu er det flere år siden jeg lavede den, men heldigvis skrev jeg noter på Ravelry :-) Jeg lavede den fra kanten og op i stedet for top down som mønstret beskriver, og i stedet for at strikke motivet ind, broderede jeg det på med maskesting efter huen var færdig. Øv, og nu ser jeg så at mønstret ikke er tilgængeligt mere, og kan ikke finde det på Wayback Machine :-( Kontakt mig lige, hvis du nu skulle have lyst til at lave det, så finder jeg ud af noget.
Denne hue er så fin at jeg har lavet 2 :-) Denne til min mor, her modelleret (??) af min ældste søn, strikket i 2 tråde Lucca fino på p 6½. Mønstret køber du her. Jeg lavede også en til mig selv i rød, men den blev bare ikke så fed - jeg brugte en uld-bambus blanding, og den var for tung, så mønstret ligesom blev for fladt.
Nåårh, lille mus :-) Monsterhuen lavede jeg til begge drenge for længe siden, og de er nu vokset fra dem, så de er på vej til næste lille dreng :-) Det er virkelig et skønt mønster, og du finder det gratis her. Jeg lavede dem i en Peruvian Highland agtig uldgarn, på p 4½, tror jeg. Til øjnene kan du evt. bruge dem, jeg har mønstre til her, eller gøre som Irene gjorde med at sy dem på med maskesting.
Jeg har ikke fået lavet et mønster på denne hæklede hue i Zauberwolle, men den er uhyre simpel :-) Fra toppen og ned på en 3 mm nål i spiral. Den er ret høj, fordi den skal rumme dreads, men det kan man jo selv styre. Jeg lægger et mønster ud på den snart, men hvis du er lidt rutineret kan du sikkert regne det ud - og ellers må du rigtig gerne spørge :-)
Hm, det her har jeg så heller ikke fået lavet et mønster til ;-) Jeg lavede det faktisk kun for at øve mig i tofarvestrik, inden jeg skulle lave et par helt særlige sokker til min svoger. Dem skal jeg da også have lagt mønster op på! Altså...
Alle gode gange 3 - denne har heller ikke et mønster endnu *flov* Den fine hue, jeg lavede på bestilling til min søde mand. Det er en ægte geek-hue - regnbuen og bogstaverne er logoet for den første computer, han havde dengang i 80'erne, ZX Spektrum. Jeg laver et mønster på den MEGET snart, for jeg har alle noterne klar :-D
Denne her ER der mønster på :-D For nogle år siden lavede jeg denne her til min far, med en græsk bort fordi han er Grækenlands-gal :-) Men du kan lave hvad du vil - prøv at tegne et mønster på ternet papir, og regn ud hvor mange masker du skal have, for at det passer. Eller lav den i striber, farveskiftende garn eller bare i en fed farve :-) Se mønster her.
Lillebrors skildpadde-regnbuehue :-D Den er så fin og farvestrålende. Se mere her, inkl. link til hvor mønstret købes.
En af mine favoritter <3 Denne her er lavet til superlange dreads, ved at forlænge stykket mellem kant og oldemorfirkanter, men mønstret har en helt alm facon :-) Se mere her, inkl. link til det gratis mønster.
Det varme pande/hårbånd her har intet mønster, men det er altså heller ikke nødvendigt :-) Det er blot 2x1 rib strikket rundt, i en lækker vamset uld på p 5. Hvis du laver sådan en, skal du helst lave en strikkeprøve og måle den strukket ud! Før du beslutter hvor mange masker du skal slå op. Det bliver hurtigt løst, og et pandebånd der falder af varmer ikke sååå meget...
Dette lavede jeg til min mor for år tilbage, efter et mønster en af mine strikkende veninder var faldet over i Knitty. Jeg strikkede det på p 4 i 2 tråde Lucca, så det var fint tæt, og hun har været meget glad for det :-) Se mønstret gratis her.
Dette hårbånd kan fint bruges som pandebånd, hvis det laves i uld så det bliver godt tæt - også selvom der er lidt hulmønster ved kanten. Mit første forsøg ud i snoninger for år tilbage :-) Se det gratis mønster her.

Kommentarer

De er bare så slotte allesammen <3

Er dine fingre frosne igen, hva? ;-)

Tak, søde :-*

gawd... jeg skriver vist for hurtigt af og til, rofl

Hehe :-) Og du glemmer at skrive din hjemmeside i feltet til det, så folk kan se det når de klikker på dit navn ;-)

Jeg er amatør, what can I say, lol :-D

 

Hm... den vil ikke- når jeg skriver www.barkogbynke.dk i feltet laver den det rødt?

Det er fordi du skal skrive en rigtig url, med http foran osv :-)

*rødme* *fløjte*

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.