Back to top

Granny hårbånd

hårbåndDa jeg lavede den fine granny dread tam til min veninde, havde hun valgt farverne ud fra et tæppe, hendes mor hæklede til hende, mens hun ventede hende. Jeg fik et billede af det for at vurdere farverne til bestilling, og her lurede jeg så firkanten af :-) For jeg ville prøve med garnresterne at se, om jeg ikke kunne lave noget i den firkant - og dette hårbånd er så resultatet.

Det er temmelig bredt og egner sig derfor godt til lange dreads. Ikke for elastisk, men heller ikke svært at få på. Det består af 3 firkanter, som er hæklet sammen fra vrangen og derefter kantet med 2 omgange fastmasker.

Materialer:

Hæklenål 5 mm

Garn til nål 5, 4 farver

Nål til at hæfte ender

Noter:

Begynd alle omgange i firkanten med 3 lm, og afslut alle omgange med 1 kædemaske til 3. lm i den indledende 3-lm-kæde.

Hannes firkant:hårbånd

Med farve A, 4 luftmasker (lm) og føj sammen til en ring.

Omg 1: 3 lm, 2 stangmasker (stgm) i ringen, 3 lm. *3 stgm i ringen, 3 lm * 3 gange. Afslut omgang. Afslut farve A. 12 stgm, 4 3-lm-buer.

Omg 2: Med farve B, 3 lm i en af 3-lm-buerne, så 9 stgm. I hver af de 3 følgende 3-lm-buer, lav 10 stgm. Afslut omgang. Afslut farve B. 40 m.

Omg 3: Med farve C, start omgang efter 5. stgm i en af de 4 10-stgm buer med 3 lm. 1 stgm i hver m 9 gange, 3 lm. Fortsæt hele vejen rundt og afslut omgang. 40 stgm, 4 3-lm-buer.

Omg 4: 3 lm, 1 stgm i hver m 9 gange. I hver 3-lm-bue: 3 stgm, 3 lm, 3 stgm. Fortsæt hele vejen rundt og afslut omgang. Afslut farve C. 64 stgm, 4 3-lm-buer.

Omg 5: Med farve D, 3 lm i første m efter en 3-lm-bue, herefter 1 stgm i hver m 15 gange. I 3-lm-buen: 3 stgm, 3 lm, 3 stgm. Fortsæt hele vejen rundt og afslut omgang samt farve. 88 stgm, 4 3-lm-buer.

 

Hæft ender og montér på bagsiden med km eller syning. Lav 1-2 omgange fm i begge ender af røret. Hæft ender.

Kommentarer

Tak for denne opskrift Sisse den har jeg ventet længe på, selvom mine dreads jo er røget. Smil Stine

Så lidt, smukke Stine, og du må jo bare lave nogle nye :-*

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.