Back to top

Gavemærker og postkort af efterårsblade

Jeg elsker efterårsblade <3 Det gør vi jo alle. Og jeg elsker at bruge dem til noget fint :-) Så vi har lavet gavemærker til jul ved at presse blade, lime på karton og klippe ud :-)

Det er supernemt at lave disse gavemærker, og børnene kan nemt være med. Først skal I ud og samle bladene :-D Og husk nu også at sparke til bunkerne!

Så skal I presse dem. Hvis du ikke er så heldig som jeg at have en blomsterpresse (jeg har fået min mormors, som hendes svoger lavede til hende for 50 år siden), så læg dem i pres i en stor bog med flere bøger ovenpå (husk papir over og under bladene!) i en uges tid, afhængig af bladenes tykkelse.

Herefter skal de limes på karton. Dryp limen på og fordel den jævnt med en pensel. Læg så bladene på karton og stryg dem forsigtigt fast.

Herefter skal de i pres igen, mens limen tørrer. Husk at lægge et stykke papir over bladene!

Når de er tørre, skal de klippes ud. Det kan altså godt være lidt svært for børnehænder, hvis man bruger ahornblade eller egeblade, men blade uden for mange buer og spidser er fine :-) Klip 1-2 mm fra bladet, så du får en kant omkring i karton, det ser bedst ud.

Så er de færdige! Du kan bruge dem til gavemærker ved at føre nål med tråd gennem den ene ende og binde knude - så kan den løkke fastgøres til gavebånd. En gaveidé kunne være et sæt kort med 5-10 blade og tilhørende kuverter :-)

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.