Back to top

Amerikanske pandekager uden æg og mælk

Denne opskrift er fra da jeg var veganer og jeg benytter den ikke længere selv, men da den er meget populær, vil jeg selvfølgelig lade den ligge her :-)

Jeg er ret vild med amerikanske pandekager, som er mere fluffy end de tynde danske. Denne opskrift er hjemmelavet og kan selvfølgelig varieres meget. Den er lavet i amerikanske kopmål, hvor 1 kop svarer til 2,5 dl.

½ kop malede frø, kerner eller nødder
½ kop havregryn
1 kop fint mel
3-4 tsk bagepulver
2-4 spsk rørsukker (eller 5-6 opblødte og moste dadler)
2 kopper rismælk
3-4 spsk olie

Blend frø, kerner og/eller nødder. Hvis du ikke bruger det hele med det samme, kan det bare gemmes i en bøtte. Uafskallede sesamfrø er meget rige på kalk, som bedst optages fra blendede frø. Nødder og kerner er rige på bl.a. fedtsyrer og protein.
De tørre ingredienser blandes godt først, si evt. melet i, hvis det klumper lidt. Hvis du skal spise dem med sirup, sukker eller syltetøj på, kan du godt skære sukkeret ned til det halve.
Herefter tilsættes olie og mælk, og det røres let sammen - ikke piske, så bliver de mindre fluffy!
Varm olie på en pande og klat pandekagerne op - de skal være så små, at der kan være 3-4 stykker på en alm. stegepande. Steg dem ved middel varme, til de bruner, og vend dem og steg dem færdige. Hold dem varme i ovnen ved 150 grader, hvis du ikke spiser dem, imens de laves, ligesom vi gør :-)

Kommentarer

Super god opskrift, men jeg har en lille ændring. Hvis man ikke vil bruge sukker (af forskellige grunde) kan man erstatte det med honning! Giver en blød smag... hvis man altså kan lide smagen af det søde stof! (Den økologiske Faitrade honning er den bedste!) Et par skefulde af det er super!

:)

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.