Back to top

2 sjaler - 1 mønster

Jeg strikkede mit første Candle Flame sjal i efteråret, og blev forelsket i mønstret <3 Du har måske set den candle flame mønstrede hue, jeg lavede i vinters. Bagefter gik jeg i gang med et sjal i samme mønster, men med et helt andet garn, så det blev hulmønstret. Det første er et vintersjal i tyk uld, det andet et pyntesjal i sokkegarn. Det første til mig selv, det andet til min mormor, som bliver 90 i juni :-) Og jeg er snart klar til at slå op til det næste.

Jeg lavede vintersjalet af arvet uld fra min faster, tykt (bulky i amr. garnvægt) og med p. 6½. Jeg lavede så mange mønsterrapporter, der var garn til. Afslutningen synes jeg virker unødigt besværlig, så jeg lavede den i stedet lidt anderledes: jeg lod den ene retmaske fortsætte opad (se billedet), og lavede så en vrangmaske på hver side af flammen på retsiden, hver gang jeg lavede en dobbeltindtagning inde i flammen. Jeg synes resultatet er okay, men ikke optimalt.

Det man skal vide om dette mønster er, at det trækker sig MEGET sammen i bredden, mens man strikker, så man ender med at sidde med et sjal, der ser håbløst for smalt ud. Det retter sig i opspændingen :-)

Hulmønster-sjalet er lavet af noget sokkegarn (uldblanding), jeg havde købt til min mormor, som alligevel måtte opgive at hækle efter sin blodprop i hjernen. Derfor tænkte jeg, at det skulle blive et fint sjal til hende :-) Kanten her er lånt fra Irenes Candle flame sjal: den enlige retmaske fortsat, med 2 vrangmasker på hver side, og så perlestrik i de resterende masker over den halve flamme.

Spørgsmål?

Kommentarer er deaktiveret - skriv til mig via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål.